Art Place Капана в Пловдив

Art Place Капана - магазин

Art Place Капана
Важно: Мястото Art Place Капана вече НЕ съществува. То затвори врати през 2016 година. Публикацията е част от архива на блога.

Миналия месец посетих новия магазин Art Place Капана в Капана и искам да ви разкажа малко повече за моята среща със собственичката Мирена, както и да покажа снимки, разбира се. Към този момент, в който пиша тази публикация, полиците са вече пълни с още красиви творения на нови и най-различни автори. Пловдив и пловдивчани могат да се радват на още едно арт място, което предлага авторски ръчно правени стоки и то с доста добър подбор!

Art Place Капана - ръчно правени стоки

Art Place Капана - готини места в Пловдив

Магазинчето се намира на улица Магура №5, пресечка на най-творческата улица в града – „Братя Пулиеви“, заради инициативите на Incubator.
Лесно откривамо и разпознаваемо с декорацията на улицата и със спящата маца на собствен „трон“. Или поне с такава жива „арт инсталация“ ме посрещна в онзи септемврийски ден.

На 6 ноември 2014 г. Art Place Капана ще стане на 2 месеца и е време, ако още не сте го посетили, задължително да го направите! Фабриката го препоръчва. 🙂

Магазин за ръчно правени стоки в Пловдив - Art Place Капана

Art Place Капана - авторски дрехи и бижута в Пловдив

Собственичката Мирена е много усмихнат и приятен човек. Няма да забравя как връхлетях бързайки, заради ограниченото ми време (пак ме чакаше концерт на Античния),  да направя няколко снимки и да разгледам и след като се представих, тя ми каза супер усмихащото: „Леле, колко си готина!“, с което набързо стопихме леда.
Вече не помня благодарих ли или не, затова тук съвсем официално: Благодаря! <3

Art Place Капана

Art Place Капана

И така, какво ще намерите в Art Place Капана?
Подбран избор на популярни софийски и пловдивски автори – предполагам, че вече надхвърля първоначалните 25. Много бижута, аксесоари и дрехи. Сигурна съм, че всеки би могъл да намери нещо за себе си или за подарък на близък. Само си отделете време, за да разгледате добре.

Авторски бижута в Art Place Капана

Магазин за ръчно правени бижута в Пловдив

Вече разпознаваемите навсякъде творения на Надя от „Надеждините плетки“, Зорница със страхотните потничета с мечета и зайци, ретро дрехите на Илка и Тодор от Vintage Sofia, страхотните бижута на Биби от Огледалце, огледалце, дрехите на Вяра, ретро бижутата и аксесоари на Таня Папaринова, любимите ми брошки на Karuzza…
От скоро в магазина можe да се открият и чанти от d-CONCEPTSTORE.

Ръчно правени неща в Пловдив

Пловдивските творци са представени с творения на BoriDori, стъклените сфери с цветя и билки на Little Things Jewelry. Много бях щастлива да видя на живо продукти на талантливата Serendipity’!

Art Place Капана Пловдив

Капана в Пловдив - магазин за ръчно правени стоки

Мирена сподели за удоволствието от работата с всеки един от авторите – за комуникацията с тях, за разбирането и отговорността, за това, че всеки подбира мини колекции специално за магазина, което ми се струва наистина много хубаво. И колко зареждащо ѝ действа работата в магазина.

Art Place Капана - атворски дрехи и бижута

Art Place Капана Пловдив

„Събрала съм автори, които следя от години , възхищавам се и се зареждам от нещата им, а сега имам удоволствието и да се докосна до тях – всеки един е един малък непознат свят.“

Водеща е идеята Пловдив да си има едно по-различно магазинче – малко разнообразие сред десетките еднакви витрини.

Магазин за ръчно правени дрехи в Пловдив

Art Place Капана

Art Place Капана събира любовта на Мирена към уникалното, красивото, различното и авторското. Като всяко друго арт място то е създадено за удовлетворение и с много любов. И има нужда от своите верни фенове и клиенти, които да го запазят такова.

Art Place Капана Пловдив

Фабриката желае успех на Art Place Капана и много доволни клиенти! <3

Прочетете и за разходката ми в Капана с един розов заек.

Фабриката

4 Comments

 1. bubita
  20.09.2015 / 19:27

  какъв е адреса на магазина?

  • Фабриката
   Автор
   22.09.2015 / 16:28

   Магазинът е на ул. Магура №5, в Капана 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *