Дунав 41: място за творчески работилници в стара София

Из малките павирани улички на стара София се намира една червена къща с красив зелен бор в двора пред нея

С тази идилична картина искам да ви приветствам в, както го описват създателите му – пространство за творчески срещи, работилници и персонализирани събития.
Дунав 41 е точно това. Представете си уюта на дървения паркет и ламперия и високите тавани. Това е място, на което ще се чувстваш добре. Без значение дали отиваш сам или с приятел. Просто защото събира хора като нас. Любопитни да научат някакъв занаят, да развият хоби. Хора, които отделят от времето си за творчество. А има ли творчество, просто няма как да е скучно.

работна маса за арт работилница в Дунав 41

Дунав 41 е сред новите места на творческата карта на София

Въпреки това предлага сериозен календар с арт дейности, в които да се включите: разгледайте предстоящи и минали работилници.
Информацията за работилниците излиза през няколко месеца. Удобство е, защото можеш да планираш напред във времето. Освен това има опция за онлайн резервация и плащане, което също е супер бонус.

Още места, които провеждат арт работилници в София.

Сезонни работилници

Много от предложенията са съобразени със сезона и предстоящите празници. Няма как да не спомена коледните работилници, защото и аз взех участие в една такава и горещо ги препоръчвам. Не просто за вас, а като идея за подарък на близки и приятели. Свети Валентин, Баба Марта, 8 март и Великден също не се пропускат като опции.

благодарствена картичка от работилница на Дунав 41

Целогодишни работилници

Вера и Дана от екипа са сред водещите на работилниците, което означава, че често можем да очакваме такива, свързани с макраме, иразботка на различни декорации като венци и свещници, работа с кожа и калиграфия. Дунав 41 дава изява и на гост-творци, които да организират творчески събития.

Разбира се, вкусна почерпка и чаша вино са сред основните елементи на творчеството. Единственото, което остава е просто да се настроите за добре изкарано време.
Пространството е достатъчно широко и подходящо, за да организирате и някой ваш повод там, в който да съберете приятели или колеги и да сътворите нещо с ръцете си заедно.

• Дунав 41 се намира на ул. Дунав №41 в София.


ГЛЕДАЙ как се справих с направата на оригами коледни орнаменти.