#ЕсенВъвФабрикаТА – есенни снимки на творения

Няма друг сезон, който да ме въодушевява така, както есента! Ярките цветове, променливото време, уютните дъждовни дни, кестените, жълъдите, тиквите..
Много я обичам, а пък съм си и есенно дете, така че всичко се връзва.

Реших да предизвикам българските творци на ръчно правени стоки с кампанията #ЕсенВъвФабрикаТА. Целта беше да се покажат интересни, вдъхновени от есента фотографии.

Всъщност имаше още няколко „скрити“ причини, които се надявам са достигнали до повечето от вас:

Използвайте актуалното време и сезон:
Няма нищо по-хубаво от снимки, мисли и творения, които отговарят на настоящето, на това, което се случва сега.
Навън вали и е студено?
Сега е моментът да споделите хубава авторска! снимка на дъждовния прозорец, вашата чаша с чай или кафе, както и това, което творите. Дори да е направена с телефон, ако носи заряд и има идея, ще се хареса.
Смяната на сезоните е толкова вълнуваща и вдъхновяваща. Свикнали сме да виждаме толкова много летни фото сесии:  море, вълни и плажове, зелени поляни и цветя, а не виждам нищо лошо и в падащите листа и снега. Сякаш бягаме от тях, но студените месеци също имат своя чар и то много специфичен.

Това, на което много държах е творците да излязат навън.
Факт е, че красиви снимки се постигат и с няколко цветни листа и шишарки разпръснати около продуктите. Но аз много ценя усилията, особено тези, свързани с фотографията. Затова още в самато начало знаех, че ще търся именно такива снимки.

Да се научим да ползваме хаштаг правилно:
Популярни или не, факт е, че хаштаговете вече се срещат много често и хората ги използват. Време е и творците да се включат в това, ако искат да са в крак с тенденциите в социалните медии.
На кратко, хаштагът се възприема като препратка към дадена тема. Чрез него може да търсите информация по интересни за вас въпроси, само с едно кликване върху него.
Важното, което трябва да знаете е, че се използва за актуални събития и има кратък живот.
Т.е. след 2 месеца, ако не се използва, хаштагът #ЕсенВъвФабрикаТА няма да ви даде резултати.
Създадох го специално за кампанията, за да мога хем по-лесно да следя включващите се страници, а и за удобство на всички, които искат да погледат есенни снимки. Освен това ми беше интересно колко от творците ще се престрашат да го използват. 🙂

Исках и малко разнообразие от колажните снимки. Много са хубави, но вече се превръщат в клише. И честно казано се изморихме да гледаме едни и също гугълски фаворити.

В заключение – правете хубави снимки! Вдъхновение и идеи дебнат от всякъде. Нали сме творци? 🙂

 

Ето и творческите снимки, които ме спечелиха тази есен:

И понеже всяка хубава идея си има първоизточник, смело мога да обвиня тази снимка на SimpliHome за виновник за #ЕсенВъвФабрикаТА. Стана ми абсолютен фаворит, а съдейки по харесванията, които събра онлайн се е харесала на много. След като един творец може да донесе толкова настроение с една снимка и други могат.

#ЕсенВъвФабрикаТА

Няма нищо по-хубаво от лошото време, а магазин Euphoria Shop го доказват с този мрачен, но очарователен фотос. Не видях никоя друга страница да използва дъждовното време за снимки. Признавам им го – много идейно! <3

Есен във Фабриката

През есента събираме реколтата и се запасяваме за студените месеци. Едно е просто да използваме наличния фон на пожълтелите дървета, друго е да вмъкнем част от характеристиката на сезона. Така представя творенията си While the baby was sleeping и на мен много ми допада.

Есенни творчески снимки

YoYo fabric винаги могат да се похвалят с хубави фотографии. В страницата им видях и една от първите есенни фото сесии. Ще споделя няколко снимки, защото мисля, че са наистина красиви.

Есенни фото сесии на творения Есенни фото сесии на ръчно правени продукти Есенни фотосесии

Ред е на симпатичните кукли на оградата на LyuToys. Ами, есенно си е! Има и шишарки.

Есенни фото сесии Есенни творения

Чантите в пастелни и ярки цветове имат нужда от есенен фон. Снимката е на Knit rebel.

Снимки на ръчно правени продукти

Как обичам да виждам топлите жълто-оранжеви цветове.. Ето това е една истинска сезонна снимка! Благодаря на Ellisaveta Crochet Jewelry за нея!

Есенни снимки

Един куп тикви в гората и есенното предложение на магазин Cherry Land. Носи много горско настроение!

Есен във Фабриката - снимки

 Darla home също са от творците, които винаги имат страхотно визуално представяне на нещата си. Целият албум за Есен 2014 ми хареса много с тези малки симпатични модели.

Есенни фотосесии Есенни фотосесии

Две снимки на Артелие на много есенен пейзаж – харесва ми да виждам толкова природа!

Есен във Фабриката Есен във Фабриката

Много есенни фотографии намерих и в страницата на Handmade by Stanislava, а тя си има и страхотен модел. Избрах си няколко снимки.

Есенни фото сесии Есенни снимки Есен във Фабриката

Това бяха моите фаворити за #ЕсенВъвФабрикаТА, следващият път се надявам на още повече включили се:)

В публикацията „Идеи за по-интересни снимки“ може да намерите няколко лесни съвета, с които да разнообразите представянето на творенията си.
И не забравяйте, скоро идва зима! 😉

Фабриката

6 Comments

 1. 03.11.2014 / 18:21

  Прекрасни снимки, успели да уловят красотата на този сезон. Благодаря ти за споделянето и инициативата.

  • Фабриката
   04.11.2014 / 07:38

   И аз благодаря! <3

 2. 05.11.2014 / 07:53

  Толкова радостна, че една от снимките ми е избрана за публикацията! Наистина, снимките са от огромно значение, а аз чак наскоро разбрах истинската им сила, благодарение и на Фабриката – благодаря!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *