GG Sisters – магия от хартия в Пловдив

GG Sisters - магия от хартия

Миналото лято, точно 1 ден след официалното откриване, посетих едно чудно творческо местенце в сърцето на Пловдив – ателие за всякакви творения от хартия „GG Sisters“.
Мястото е част от инициативата „Капана – Квартал на творческите индустрии“ по програма „Пловдив 2019“. Собственички са двете сестри Теменужка и Марина, които печелят общински конкурс, който им предоставя безвъзмездно ползване на пространството за една година.

GG Sisters - ръчно правени неща

GG Sisters

Арт ателието не прилича на повечето магазини за ръчно правени продукти, събрали в себе си какви ли не екземпляри на десетки автори, и макар със закъснение, ще ви разкажа за него.
Творчеството на GG Sisters засяга моя любима тема – прекомерната употреба на хартия и преизползването ѝ. Ще се учудите какви красиви, и най-вече полезни, неща могат да се създадат от никому ненужни списания и брошури, с които ежедневно ни заливат.

GG Sisters - магазин в Пловдив

Recycle art GG SIsters

В GG sisters се предлагат предмети изработени изцяло от хартия, дело на двете сестри. Ще се запознаете с необикновени, но потребни шедьоври, създадени от стари печатни издания. И нещо много важно – цените са съвсем достъпни, сравнени с друг вид авторски продукти.

GG Sisters

По време на краткото ми посещение, в което ги засипах с един куп въпроси, ми показаха как от хартиени страници се създават всякакви предмети. Декорации, масички, съдове, панерчета, кукли, чанти.. буквално всичко може да се измайстори от хартия! Човек само трябва да има въображение и знание, разбира се.

GG Sisters

Основата на всеки предмет са тези предварително навити хартиени фунии, които после по магичен начин се преплитат и заплитат, за да се родят уникалните творения. Цветните страници допринасят за автентична украска на всяко изделие. За финал се лакират, за да бъдат здрави и издръжливи.
Резултатът – разкошни, реално използваеми предмети за ценители!

GG Sisters - арт магазин в Пловдив

GG Sisters - рециклирана хартия

В ателието на GG Sisters се запознах с усмихнати творци, които открито и с емоция разказват за занаята си. Историите им те карат да се влюбиш в това, което правят. А усещането да претвориш непотребни материали в нещо напълно различно е доста пленително.
В момента GG Sisters организират и различни работилници и творчески събития, на които могат да ви посветят в магията и да ви научат как сами да изработвате предмети от хартия.

GG Sisters - магия от хартия

GG Sisters - хартиени неща

Специализираното ателие допринася успешно за творческата атмосфера в Капана и е част от налагащата се в последно време арт визия на Пловдив. Надявам се повече хора да го посетят и подкрепят, за да му дадат възможност да се развие в следващите години.
Снимките в публикацията са от края на юли 2014 година и предполагам в момента има доста повече предмети, които се предлагат.

Хартиени предмети - GG Sisters

GG Sisters

За финал – не знам дали имат нужда, но с удоволствие бих спонсорирала сестрите с „материали“ за творчество, които така или иначе събирам, за да рециклирам. А съм сигурна, че и други хора биха се включили в това.

GG Sisters

GG Sisters

Ако търсите нестандартен авторски подарък с история и кауза, задължително трябва да видите тези хартиени творения.
Ателието на GG Sisters може да откриете в град Пловдив, Капана, ул. Георги Бенковски 25.
Използвайте за оринтир едно голямо дърво 🙂 Или поне така съветват от съседната „Ръкоделницата“.
Разгледайте и онлайн магазина им: http://10fingers.bg/ggsisters/

Фабриката

2 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *