Коледни базари в София през декември 2021

Статистиките на блога показват, че още през октомври статиите за коледни базари са едни от най-търсените и отваряните. Така че, след една година пандемична пауза, пускам отново пътеводителя с информация за най-интересните коледни базари в София за авторски и ръчно правени стоки.

Харесайте си дата и локация, вижте кои автори ще срещнете там и идете да напазарувате и да се запознаете с човека, който стои зад творенията. Не забравяйте да бъдете отговорни и да се пазим взаимно, за да можем да се радваме на още много творчески събития.


За да гледате кадри и видеа от посетените от мен базари и най-готините находки от тях, не забравяйте да ме последвате в Instagram.
* Тази публикация е възможно да се актуализира с добавяне на нова информация, затова я прегледайте отново преди да тръгнете на разходка по базари.
** Отбелязаните със ♥ събития са тези, които планирам да посетя.


Коледни базари в София през декември 2021  за ръчно правени и авторски стоки:

1-31 декември, цял месец: Коледен базар Капана – София в B:Eat
На това му се казва интересна изненада. Традиционното пловдивско издание идва на гости в София. При това за цял един месец. Локацията е сред топ софийските нови находки за тази година, а именно – отвореното пространство за street food при бившия стадион Юнак или т.нар. B:Eat. Общо взето, когато и да се сетите през декември, че имате да купувате подаръци, можете да минете. Стискам палци за разнообразна и готина селекция от автори!

3-4-5 декември: петък, събота и неделя: Коледен базар на изкуствата в градината на Grand Hotel Sofia
(11:00 – 19:00 часа)
Градската градина често е любима дестинация за уикенд разходки, затова ако сте наблизо, хвърлете един поглед на откритата градина на хотела там. Организаторите на събитието са от („Базар на изкуствата и творческите занаяти“ и освен селекция от много ръчно изработени изделия, обещават и гурме вкусотии.

5 декември, неделя: Ozone Pop-Up Christmas Bazaar: Arts, Crafts, Brunch & Cocktails
(11:00 – 19:00 ч.)
Ако смятате пазаруването или коледните базари за скучни, то моят съвет е да посетите това събитие. Започваме от мястото: Ozone SkyBar & Lounge с топ гледка към централните софийски покриви. На място акцент са модни брандове и творци, но няма да липсват и други авторски изделия. Бонус е брънчът и DJ-партито.

8-9 декември, сряда и четвъртък: CoChristmas Handmade Bazaar в Puzl Coworking
(10:30 – 18:30 ч.)
В Puzl Coworking си организират свой базар с малка, но впечатляваща селекция от български творци. Ако имате път натам, по средата на седмицата, отбийте се. Деца и домашни любимци също се приемат. А на място има и топли и студени напитки, както и вкусотии за хапване, така че нищо да не липсва на хубавото ви преживяване.

11-12 декември, събота и неделя: Mish Mash Fest: Xmas is coming!
(11:00 – 17:00 часа)
Признавам си, още не съм нарадвала на пл. Славейков, който стана терен на подобни цветни събития, макар да съм ходила няколко пъти! А каквото и да си говорим, Mish Mash Fest си остава най-популярният (и може би най-посещаван) базар, събиращ местни творци и брандове.

10-23 декември: Базар на изкуствата и творческите занаяти пред Халите
(11:00 – 19:00 часа)
Уикенд базарите пред Халите в София също са се превърнали в нещо като традиция. Специалното коледно издание тук ще е почти 2 седмици.

17-22 декември, от петък до сряда: На горния рафт – базар за бижута и аксесоари в Grand Hotel Sofia
(10:00 – 19:00 часа)
На горния рафт е единственото събитие, посветено изцяло на ръчно правени и авторски бижута. Досега изданието се провеждаше 2 пъти през годината (пролет и есен). Сега, за първи път се включват с коледно издание.

17-22 декември, от петък до сряда: Handmade Design Market – Christmas Wrap Up Market в Оборище Art Hall
(11:00 – 19:00 часа)
Едно е сигурно тук – локацията е наистина впечатляваща! Просторни тавани, величествени полилеи, лъскав паркет и много златисти и дървени детайли. Организаторът е добре познат и знаем, че подборът автори ще е хубав. Стискаме палци да има и достатъчно пространство и да не се налага да се бутаме.


=== Бонус: коледни базари в Пловдив ===

17-26 декември, 9 дни, Коледен базар Капана – Пловдив
(11:00 – 20:00 часа)
Докато „Базар Капана“ гостува цял месец в София, то пловдивчани ще се радват едва 9 дни на събитие, посветено на български автори и брандове. Атмосферата в Пловдив обаче винаги е някак по-празнична и спокойна, така че не пропускайте да наминете.

Фабриката