Тренди (коледни) подаръци за дома от български творци

ръчно правени подаръци за дома#ръчноправенозадома
Предлагам ти моя списък с предложения за коледни подаръци за дома, създадени от български творци или от локални творчески брандове.


Сигурен знак, че си пораснал е, когато в списъка ти с желания започват да се появяват предмети за дома. Или просто е 2020 година. Годината на дома, в която всички се научихме да ценим домашната си среда повече.

Висша грижа е да започне изведнъж да ти пука къде се будиш, къде си пиеш кафето и какво е първото нещо, което виждаш сутрин щом отвориш очи. Наближават и празници. Ако нямаш никаква идея какво да подариш на някого, избери му хубава вещ за дома. Или просто си вземи самоподари нещо на теб.

Най-хубавото е, че всичко може да се поръча онлайн, без да ставаш от дивана. И сам по себе си, всеки продукт в списъка е самодостатъчен коледен подарък за дома. И понеже си в блога на Фабриката, знаеш, че всяка покупка на препоръчано творение тук е директна и мощна подкрепа за местните талантливи автори.


1. Свещ-статуетка Атина
Това със сигурност са най-тренди свещите тази година. Изработени от соев восък и изваяни до най-малкия детайл, те бързо добиха (инста) популярност. Атина е от главните божества в гръцката митология, значима дори колкото Зевс. Можеш да избереш красива статуетка в различни цветове. И нека мъдростта, знанието, изкуството и занаятите, които Атина покровителства, влязат и в твоя дом.

Свещи Eros Homedecor

2. Домашна екосистема 
Докато чакаме някой да се сети да направи градското ни пространство по-зелено, ти можеш да се погрижиш за дома си като станеш собственик на малка екосистема. Терариумите са миниатюрни по размер, но носят огромно удовлетворение на притежателите си. Обещавам ти, че всеки път щом погледът ти се спре на тях, ще получаваш доза дзен. Природата работи винаги, независимо от размера си.

Терариум Trendafilos

3. Парченце океан 
Ако редовно следиш онлайн за всякакви готини творения, сигурно си забелязал, че напоследък все по-често се появяват дървени дъски с декорация. Ефектът океан е най-популярен, аз пък съм фен на мрамора. И при двете обаче атрактивността е на ниво. Можеш да избираш между дървени дъски и поставки във всякакви размери и форми.

Дървени декорации за дома с епоксидна смола Resinart.bg

ръчно правени подаръци за дома

4. Мериносово одеяло
Освен, че изведнъж ще се сдобиеш с перфектен фон за Instagram снимки, всъщност да имаш мериносово одеяло ти носи и доста други плюсове. Топли много, леко е, идеално е за кувертюра на диван, фотьойл или спалня, готино е да се омотаеш в него и да си четеш нещо. Също казват, че са хипоалергенни и не запарват. Такъв продукт не е евтин, но пък имаш възможност да избереш между 8 различни размера, този, който съответства на твоя бюджет и нужди.

Ръчно плетено мериносово одеяло

5. Букет с дървени цветя
Всъщност не е нужно да ги слагаш във ваза. Можеш да ги поставиш, където пожелаеш. Те пак ще красят и обещават, че няма да изискват нищо от теб. Освен да им забърсваш праха понякога. Бонус е, че всяко цвете е боядисано двустранно в различен цвят и можеш да сменяш цветовете им.

Дървени цветя от Studio Da Da

6. Пано с бродерия
Бродерията не спира да е модерна. Освен върху дрехи и чанти, я слагаме и в малки симпатични пана. Ако не на стената, те си намират място навсякъде в дома, заради компактния им размер.

Пана с бродерии от mbroiderym и Bewitched by Amrita

7. Антистрес декорация за работното място
Всъщност това никак не е нов продукт. Вазичките с крушка се радват на популярност последните години, най-вече заради семплия си дизайн. Наскоро ми се наложи едно пренасяне на багаж, сред който открих любим подарък: дървена везна със стъклени крушки. Веднага си я пренесох на видно място. Самите крушки също могат да се използват и като вази. Вярвам, че наличието на красиви авторски предмети в един дом го прави по-специален и одухотворен.

Desk Decor на Paladim Handmade

8. Мирише на уют
Ароматът е доказано работещ начин да направиш дома си по-уютен с минимални усилия. Дали ще мирише на канела и мандарини или ще заложиш на вече създаден бленд, изборът е твой. Аз обаче ти препоръчвам да се спреш на ароматизатор за дома. Моят фаворит е Moonlit Blossoms, комбинация от перуника, цветчета праскова, виолетки и мандарина.

Ароматизатор за дома от Scentique Candles

Ако търсиш подарък за мъж, можеш да разгледаш моите предложения за подаръци от български автори и брандове.
А за финал: вкъщи си е най-добре, но ако си го направиш така.
Фабриката

__
*всички снимки в статията са взети от профилите на авторите в социалните мрежи