Ръчно правени подаръци за Коледа 2013

През декември 2013 г. Фабриката успя да посети цели 8 базара за ръчно правени стоки. И дори това число ми се струва огромно постижение, предвид факта, че имаше дни, в които на територията на София се провеждаха по 2, 3 или 4 базара едновременно!

А сега е време да се похваля със скромните ми покупки!

Ръчно правена диадема

Започвам със супер специалния ми подарък от Iva’s Creations!
Срещнах Ива на базара „Моята Еко Коледа“. Тя е прекрасна и пълна с всякакви въпроси. Заради такива творци като нея започвам да си мисля, че трябва да си направим нещо като среща-обучение. И заради такива като нея, знам, че трябва да продължа това, което правя.
Диадемата, която ми подари е уникална – с дантелки и панделка. Какво повече може да иска човек (освен подходяща рокля и събитие, на което да се покаже)?

Канелена картичка

Друг любим подарък ми е тази канелена картичка от Роси.
С Роси се запознахме на базара в Once Upon a Time Biblioteka. Коледните ѝ картички ми станаха фаворит – ароматни, семпли и страшно красиви. И с канелени печати! Ще се радвам скоро да мога да откривам и купувам творенията ѝ в някой от многото арт магазини, а не само по базари.

2

Всеки ден и месец от новата 2014 ще са по-шарени и весели с календарите, които си купих! Първият е на Petya Konstantinova Art, който е и дебютен, а вторият го купих от любимия магазин „123“ в Пловдив и е на Чаени истории.  И двата ще делят почетното място на моето бюро, където работя. Благодаря за страхотните илюстрации, момичета!

Ръчно правени обеци

Първата ми декемврийска покупка бяха тези обези с червени есенни листа от Megan Flower Life. И с Меги се запознахме едва сега на живо, а това е третото ми нейно бижу, поръчано много отдавна:) Като един истински представител на есента обещавам да ги нося по всяко време на годината!

Ръчно шита шапка

За студените дни се сдобих и с чудна топла шапка с котешки уши! Повече от месец ми отне, докато се уговорим с Юлия от Fairy-Crafts да се срещнем. А дилемата беше страшна – черна или сива? Сива или черна? Кое ще отива повече на косата ми? А аз очаквам скоро да се сдобия и ръкавички към шапката 😉

11

На „Моята Еко Коледа“ се запознах с един нов български творец. Твори чаши, бижута..и беше омазана до лактите в глина. Става въпрос за Марта Димитрова. След голямо избиране си харесахме ето тази чаша, която я чакат огромни дози топли и ароматни напитки. Творенията на Марта може да откриете в галерия Alter Ego, ул. „Кракра“ №2а, Дом на културата „Средец“, гр. София.

10

7

От E.L.F. Soaps си купих страхотен сапун с кафе и канела. Ароматът на канела никога не е достатъчен! Нямам търпение да го пробвам. Ако знаете как обичам ръчно правени сапуни и козметика – толкова уханни и красиви!

Домашна лютеница Кулинарен историк

Следва и вкусната част от покупките!
На един от базарите открих чудесна ръчно правена лютеница „Кулинарен историк“ с няколко различни вкуса. По принцип не мога да ям много люто, но тази тук е купена за подарък и наистина се хареса.

Домашен био билков чай

Всички дни трябва да започват с усмивка! Нямаше как да не купя чай с толкова хубаво заглавие: „За хубав и усмихнат ден“.
Чаят е от ароматна бутикова биоферма в с. Драгомир, а с производителите може да се свържете чрез имейл – billerpavlovi@abv.bg

4

Завършвам публикацията със символичния подарък от Милена от „Ръчно изработени картички и бижута“, която ме догони някъде из някой базар с пълна шепа с орехи-късметчета. Това, което ми се падна е: „Едно нестихващо веселие ще бъде твоето ежедневие.“ 🙂

Вдъхновения

Година се изплъзва тихо, но ни чака нова – с още повече мечти за сбъдване, още повече вдъхновения и .. красиви авторски творения!

Фабриката

2 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *