КолетЪ за теб: кутия с ръчно правени стоки

Колетъ - абонаментна кутия

Трендът с разпращането на абонаментни кутии започва в чужбина някъде около 2010 г. От няколко години тази мода завладя и българския пазар. Независимо дали поръчваме от чужбина или се доверяваме на тукашни издания, популярността на кутиите нараства и е атрактивен начин да се запознаете с хиляди продукти и услуги.

Какво е това абонаментна кутия?
Кутия-подарък, чието съдържание остава скрито за получателя до деня на разпращането.

Как я получаваш?
Може да я поръчваш месец за месец, може да се абонираш за определено време, а може и да изчакаш да обявяват какво се крие в нея, да прочетеш ревюта и отзиви, преди да я поръчаш. Всяка абонаментна кутия има различна цена и е съобразена с качеството и количеството на продуктите в нея.

Какво има в тези кутии?
Всяка кутия е различна и специализира, с определен брой продукти – пълен размер или мостри.
Има кутии за красота, кутии за мода, здравословни, фитнес, био кутии, кутии за мъже, lifesyle кутии, кутии за деца и домашни любимци…
Кутии има за какво ли не и съдейки по интереса, ще се появяват още издания.
На практика кутия може да се създаде с всякакви продукти, само трябва да се обвърже с конкретна тематика и идея, за да се таргетира по-добре аудиторията.

Защо са толкова популярни?
От личен опит казвам, че е наистина страхотно да знаеш, че всеки месец те очаквам подарък-изненада!
Чувството на очакване, отварянето на пакета, разглеждане на познати и непознати неща, които тепърва да пробваш. Има тръпка – ще ми хареса ли, подходящо ли е за мен, на кой мога да го подаря..
Кутиите са чудесен начин да се запознаш с различни продукти и да следиш най-актуалното. А и кой не обича изненадите? Особено пък редовните 🙂
Освен това трябва да си признаем, че независимо дали полученото ти хареса или не, е много идеен маркетинг трик различни брандове да те запознаят с  нещата, които предлагат.

След като ви запознах накратко с толкова популярните кутии, вероятно се досещате, че се каня да ви разкажа за нещо ново и вълнуващо. Нещо специално за всички любители на родни творения 🙂

На прав път сте!

Всички фенове на родни творения вече си имаме Колетъ – абонаментна кутия с подбрани български продукти, която ще ни изненадва всеки месец!

Но преди това, нека ви запозная със създаделите на Колетъ:

Колетъ - кутия с ръчно изработени продукти

С Яница и Алекс се срещнахме без много уговорки, просто така, за да си поговорим за техния Колетъ, за техните идеи, виждания, разбирания за света. Нямаше интервю, но имаше много въпроси и отговори.

Яница и Алекс са колеги. Едната е графичен дизайнер, а другата акаунт. Познават се от 1 година и са достигнали момента, в който екипната работи върви на пълни обороти, научили са се да разчитат една на друга и да разпределят успешно задачи.

И двете са усмихнати, разговорливи, любопитни, с много интереси и разбира се са фенове на всичко родно.Едва ли ще ви изненадам, ако кажа, че творчеството не им е чуждо – самите те също творят, макар и само за хоби.

Създаването на кутията Колетъ е проект, който ще движат от тук нататък. Не разчитат това да са се превърне в основна работа или пък доход.

Колетъ - кутия с ръчно изработени продукти

Правят го, защото искат да го направят. Защото искат да те запознаят с родни стоки, защото искат да популяризират български автори, защото искат да откриеш продукти, които ще ти станат любими. И за да ти носят позитивни емоции. И това му е най-хубавото!

Колетъ ще се пълни всеки месец с 4-5 специално селектирани родни творения. Всяка кутия ще има тема, която ще разбираме винаги на 1-во число, а разпращането ще става на 20-ти всеки месец. Пилотното издание ще бъде разпратено този юли, а темата е „Ах, морето“. Поръчването на кутията за момента става през Facebook страницата им. Ако искаш да си от първите притежатели на Колетъ и да се похвалиш на приятели, побързай да им пишеш. При всички положения ги подкрепи, за да следиш какво правят.

Идеята за името им е дошла спонтанно и веднага са го харесали. Нямало е дълъг процес на мислене или избиране. В крайна сметка, това е колет! А с какво свързваме колетите? С подаръци и изненади, разбира се!

Колетъ: кутия с ръчно изработени стоки

Колетъ е първата българска абонаментна кутия, която ще се фокусира върху локални творци. Проектът е амбициозен, но вече има сериозна подкрепа от близки, приятели и фенове.

Яни и Алекс са в процес на търсене и комуникация с много творци и хубавата новина е, че досега никой не е отказал да участва. Българското творчество се развива мълниеносно и подобни свежи идеи няма как да се пропуснат.

Вече всеки месец може да получаваш Колетъ за теб, с който да си носиш много усмивки и в същото време да подкрепиш родни производители и творци. А от опит казвам, че да поръчаш на някого кутия-изненада е свежите хрумвания за идейни подаръци.

Твоят Колетъ те очаква тук.

Фабриката

5 Comments

  1. 08.07.2015 / 18:37

    Както винаги, прочетох всичко на един дъх :), защото всичко написно тук е супер свежо, готино и позитивно.:) И въпреки че знаех за Колетъ, пак ми беше супер интересно 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *