Любими публикации за 2014

Краят на годината обикновено е време за равносметки, статистики и всякакви размисли върху това как сме се справили през изминалите 12 месеца, какво сме постигнали и разбира се, какви нови планове да реализираме и мечти да сбъднем.

През 2014 година блогът на Фабриката навърши една година, а за последните 12 месеца съм успяла да напиша цели 24 публикации (но планирам поне още 2 до 31-ви декември:))!
Хем са малко, защото в главата ми има идеи за поне още толкова, хем са много, предвид все по-малкото свободно време, което остава напоследък.

Доволна съм!
Тази година блогът на Фабриката има над 12 хиляди уникални посетители и над 23 хиляди разгледани страници!
В сравнение, през 2013 е имало 4900 посетители с над 8700 прегледа. Никога не съм си падала по цифри, но тези ме правят безкрайно щастлива, защото очевидно съм в правилната посока.

Ето ги и моите 5 любими блог публикации за 2014:

Прага - места за ръчно правени бижута

Прага – пътеводител за ръчно правени и арт стоки: много я обичам тази публикация, защото обединява няколко любими неща – пътешествия, авторски стоки и хубави снимки! Последните години имам възможност да пътувам по-често, посетих доста места и винаги съм отделяла време да потърся и разгледам арт магазинчета и галерии. Искаше ми да се пиша за местата, които съм видяла, но знам, че има десетки страхотни пътеписи онлайн. Ужасно се радвам, че намерих моята тема, а тя беше така очевидна. Скоро се надявам да ви разкажа за още градове и къде да търсите ръчно изработени красоти в тях 🙂

Ревю за био и веган козметика

Dihana cosmetics – ръчна изработена био козметика: първото ми ревю на продукт! Забавлявах се много, докато го правих. Бях си отделила повече от месец, за да изпробвам по няколко пъти и да си създам мнение за козметиката. С авторката Анахид и до днес поддържам връзка и поръчвам подаръци за приятели. Благодаря, че ми писа! <3

Есенни снимки

#ЕсенВъвФабрикаТА – есенни снимки на творения: вдъхновена от моя любим сезон, реших да отправя малко предизвикателство към българските творци, а и да упражним употребата на хаштаговете. Насладете се на зареждащи есенни фотографии и..очаквайте ново (сезонно или пък не?) предизвикателство!

Не е важно да си пръв

Колко е важно да не си първи: понякога имаме малко сбъркани разбирания, понякога ни се иска всичко да е по-лесно, понякога някои факти просто трябва да бъдат посочени/написани/обсъдени, за да се замислим и да променим нещо. Голямо удовлетворение е да знам, че подобни постове в блога наистина повдигат въпроси и раждат нови идеи.

online

За комуникацията онлайн: всичко тук започна с постове-съвети специално за българските творци, затова няма как публикация от такъв тип да не ми е сред любимите. В ежедневие, в което почти всичко е пренесено онлайн, никога не се е писало и комуникирало повече от сега. И това е актуална тенденция. Не мога да приема, че за автори, които искат популярност, продажби и успешен бизнес, не е от значение как пишат и колко правилно.

Изборът беше труден, но това са 5-те най-любими блог публикации, които написах през 2014 г. и бих препоръчала да се прочетат. Надявам се да са ви (били) от полза.

Догодина повече, или поне още толкова! 🙂

Ще ми кажете ли кои са публикациите, които ви впечатлиха най-много?

Фабриката

3 Comments

 1. 26.12.2014 / 13:58

  Привет 🙂
  Моите ТОП 5, хмм? Ще ми се да напиша ВСИЧКИТЕ :), защото наистина са повече от чудесни, а някои от тях си препрочитам редовно, уча се от тях, а и са доста вдъхновяващи за мен. Но все пак ще се опитам 🙂 да подредя моите ТОП 5, които са ми по-любими и по някакъв начин са изиграли роля в творческия ми път. 🙂 На първо място са „Колко е важно да НЕ си първи“ и „Кодекс за творци“, няма да изброявам причините поради които тези два поста са ми любими, защото смятам, че трябва да са в челната тройка на всеки прочел ги, дори и да не е творец. „Art Place Капана- ново място в Пловдив“ ми е сред любимите, защото ме срещна със страхотната, 🙂 мила и позитивна Мирена. А с “#ЕсенВъвФабрикаТа“ така ме вдъхновихте за хубави и идейни снимки, че доста дълго време вървейки по улиците навсякъде виждах идеи за интересни снимки, 🙂 и все още го правя 🙂 И последно ще добавя (но НЕ по важност 🙂 ) „Етно Магия“- конкурс за ръчно изработени бужута“, защото именно чрез този конкурс открих „Фабриката“. Разбира се мога да продължа така поне до ТОП 20 🙂 , но спирам. Блгодаря от сърце, че правите това което правите 🙂 защото когато нещо се прави от съце е наистина БезЦенно. 🙂
  Весели празници, много здраве и безброй усмивки пожелавам на вас и близките ви.
  п.с. Сега забелязах колко много усмихнати личица съм поставила, 🙂 но така е, за усмихнати и позитивни хора- усмивки 🙂

  • Фабриката
   26.12.2014 / 14:39

   Искра, благодаря! Усмивките никога не са много, напротив, виж колко жив и позитивен се получи коментарът ти 🙂
   Още веднъж благодарности, че следиш блога!
   <3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *