Моята колекция есенни бижута от български творци

 


Остават 47 дни есен.
Имаме мъгли, дъждове и вълшебно обагрена природа, от която не мога да отделя захласнат поглед. Понякога дори има слънце. Същинска есен е.

Но е различна. Не обикаляме събития, не пътуваме, не се събираме толкова много. Стоим си вкъщи. Работим вкъщи. Забавляваме се вкъщи.


Ритуалът по избор на бижута.
Онзи момент на съчетаването помежду им, както и с дрехи, свързвам с дните, в които ходих на работа в офис, излизах по заведения, имах десетки срещи с приятели. Дните, в които всеки ден имаше събитие за посещение.

Това е моят семпъл опит да се почувствам като себе си е да си нося бижутата. Вкъщи. Защото, когато сложа бижу се възприемам като „направена и нагласена“. За какво обаче е друг въпрос.

Дрехи и бижута стоят в гардероба и по шкафовете. Както и онези, които вадим или пазим за специални случаи. Те пък съвсем нямат шанс да излязат от изолацията. На почит са пижами, клинове и всякакви удобни „домашни дрехи“. Колкото и да ми е уютно и спокойно с/в тях, идва момент, в който чупят цялата мотивация за каквото и да е.

Затова днес пека тиква и съм с новите си обици от Philocalist Jewelry, които са най-носените от мен този сезон.

Малка колекция с есенни бижута.
Събирам я през годините.
Почти всичките ми бижута в нея са в наситено червено и бордо. Моите лични нюанси за сезона.


Време за #есеннибижута.
Заедно с тази публикация в Instagram пускам и #есеннибижута, част от поредицата ми за български (творчески) хаштагове. Следващия път, когато си в тази социална мрежа, провери какви резултати излизат с този таг. Обичам да ми е конкретно и специализирано. Сигурно си забелязал.


Тук ти показвам какви есенни бижута от български творци имам.
И споделям съвети при кои автори можеш да ги откриеш и кога. Уикенда се разходихме на Витоша, където ги снимах на фона на заобикалящата ги есен.


Ветераните в колекцията са едни червени листа, затворени в смола още през далечната 2012 г. Това ми беше специална и дългочакана поръчка към Megan Flower Life. Смолата се е променила за тези 8 години, но обиците стоят все така ефектно. Миглена продължава да твори и до ден днешен с естествени материали: цветя и листа, а бижутата й можеш да поръчаш онлайн.


Миналата година, най-любимите ми и най-носени есенни, че и зимни обици, бяха кръглите понички на Pollyline Studio. Направени са от шайби. Поли е моята кралица на крепежни елементи, където гайки, шайби и втулки са водещи участници в цветното ѝ бижутерийно пиршество.
Ще са ми вечен фаворит.


От тогава ми е и прекрасното сребърне колие с миниатюрен жълъд и акцент плочка с дъбово листо, сътворени от ръцете на Alex Malex. Тя изработва това бижу в много малки бройки и само в началото на есента – полезна информация, ако имаш нужда такъв малък шедьовър да те краси.


Друг любимец е брошката есенно листо в бордо на Kat’s Jewelry. Нося я по шалове и чанти. Тя е от авторите, които винаги подготвят есенна колекция. Има изобилие от тикви, гъби, листа, жълъди и вещерски шапки още в края на септември.

Не знам дали защото са червени, но все пак към тази колекция прибавям и големите червени ромбовете от бижутерска смола на Five Seasons. Завинаги ще залитам по геометрични форми и добре, че скандинавският дизайн дойде на мода, за да имаме повече изобилие на такива модели.

В колекцията имам и два сходни модела пръстена. Мъничък червен на Markiza, подарък за миналата Коледа. И голяма сфера в тъмно бордо от CREO Jewelry, който си купих този октомври.


За финал оставям обиците, които не съм свалила вече цял месец – BEA от колекцията Down To Earth на Philocalist Jewelry. Направени от полимерна глина и вдъхновени от органични форми, земни текстури и цветове. И историята им е хубава. Обиците ми бяха подарък към една поръчка на колие. Изпратих една любима Марина да ми прибере пратката чак от Несебър, където тя, заедно с авторката са избрали кой точно да ми е подаръкът. Масивни, атрактивни, цветни. В същото време много леко и гарантирано привличащи погледи.


Напомням ти, че в Instagram можеш да ми се похвалиш с твоите есенни бижута от местни автори, както и че там можеш да ми пишеш по всякакви творчески въпроси.
А дотогава, носете си бижутата, момичета! Дори, докато сгъвате прането или режете салата.

Фабриката