Принтирани Инстаграм снимки

Instaprint - принтирани снимки

Обичам уловените в мига движения, лица, сезони, цветове, усмивки, пътешествия.
Така всяка случка или събитие е картина, част от колекцията на живота.
Обичам снимките. Особено тези на хартия, защото са по-специални и малко повече „вечни“ от дигиталните.

Принтирани Инстаграм снимки

Преди много време работих в едно фото ателие. Това си ми беше мечта от малка и се погрижих да я сбъдна. За да съм по-близо до създаването и селекционирането на спомените, т.е. за да се науча сама да си копирам снимките. Във фото ателието открих страхотния начин винаги да вадя хартиените си снимки с бели полета отстрани. Като препратка към старите Polaroid снимки и защото така ставаха малко по-специални.
И от тогава свикнах най-важните снимки винаги да се вадят на хартия и винаги да има бели рамки.

Принтирани Инстаграм снимки

Тази публикация е за една сравнително нова услуга в България: принтирани Инстаграм снимки.

Едно от най-любимите ми мобилни приложения винаги е било и си остава Instagram: социалната мрежа изцяло за фото съдържание.

Влюбих се в него още с първия си пост, най-вече заради филтрите, с които можеш да направиш всяка снимка да изглежда „по-арт“, по-професионална, по-различна. А и квадратните снимки винаги са носили своя специфичен ретро-романтичен почерк.

Последвайте Фабриката в Instagram.

Принтирани Инстаграм снимки

На запад индустрията с принтирани снимки от Instagram е доста популярна и много често се създават всякакви изложби и събития, раждайки по този начин един отделен арт отрасъл: Mobile photography или Instagram photography. Добрата снимка трябва да я притежаваш и на хартия, закон! 🙂

Instaprint.bg е фирмата, която използвах, за да принтирам своите Instagram снимки. Те предлагат няколко услуги: принтиране на снимки в 2 размера (т.нар. „квадрати“), мемо принтове с място за надпис, плакат и фото рамка.

Принтирани Инстаграм снимки

Аз направих 2 поръчки: за малки и големи квадрати. 

Поръчката става онлайн доста бързо и удобно, като през сайта на Instaprint.bg се свързвате с Instagram профила си. Единственото неудобство, което срещнах е, че аз поддържам 2 профила (личен и на Фабриката) и исках в една поръчка да смеся снимки и от двата акаунта.
Възможно е да стане, ако ръчно качиш от компютъра си файлове, което доведе до голяма игра, докато запазя всяка желана снимка директно от профила ми, тъй като не пазя файловете.

Instaprint - принтирани снимки

Instaprint - принтирани снимки

Доставката също беше доста бърза, а снимките идват в малки картонени кутийки – готови за подарък.
Малките квадрати с размер 6.5 см х 6.5 см и бяха в пакет от 48 броя! Това наистина е голямо количество снимки. Големите квадрати са с размер 10 см х 10 см и бяха в пакет от 24 броя.

Не мога да кажа кои ми харесаха повече: малките са изключително симпатични, стават за подарък за нечие портмоне, големите обаче са по-подходящи за професионални и творчески цели.

Инстаграм снимки на хартия

5 неща, за които използвах принтирани Инстаграм снимки:

  • подарих мини албум на приятел: много ефектен подарък, който предизвика доста усмивки
  • използвах снимките като картички: част бяха подарени като картички за Коледа и за рожден ден, а поне 7 бяха подарени без повод, с цел да зарадват получателя
  • използвах ги за тагове към различни предмети: с подходящ печат или надпис изглеждат доста добре, а приложенията са неограничени
  • снимки на канап: така популярната идея най-накрая беше осъществена в домашни условия (най-удобни са големите квадрати)
  • направих си табло на спомените: картонът, който виждате за фон на тези снимки свърши чудесна работа

Instaprint - принтирани снимки

Най-много ми хареса хартията.
Като човек, който е работил с хартии и има някакъв опит с тях, няма как да подмина плътната матова хартия. Макар и не супер качествена, изглежда красиво, подходяща е за арт проекти, не се мачка и никакви следи от пръсти не остават по нея. Последното считам за огромен плюс.

Инстаграм снимки на хартия
Единствен недостатък, който мога да спомена, е че при поръчката на малките квадрати 2 от снимките не бяха центрирани добре и бяха доста изрязани. Тъй като всички останали обаче бяха без забележка, реших, че просто е станал някакъв случаен бъг.

Инстаграм снимки на хартия

Инстаграм снимки на хартия

Съвет: ако решите да поръчвате, първо провете Facebook страницата им, защото там редовно пускат кодове за намаления 🙂

Вижте кои са най-харесваните Инстаграм снимки във Фабриката за 2015.

p.s. Тази публикация е изцяло по мое желание и цели да запознае хората с интересна услуга на българския пазар. Не познавам никой от споменатата фирма и блогът не си сътрудничи с нея.

Фабриката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *