Стани супергерой: почерпи ме с едно кафе!


Може би е около 2013 г.
Бях на безплатна лекция-дискусия на един журналист, който списваше и собствен блог. Темата се въртеше около създаването на качествено съдържание онлайн, съдържание, на което се клика и което се чете, съдържание, което е способно да накара четящия да извърши някакво действие или просто да му даде малко мотивация за неговите си неща и поне една идея-вдъхновение повече в главата му.

Това, което запомних от срещата беше, че авторът/журналист/блогър каза, че е започнал да слага бутон Donate под всяка своя публикация и че това е напълно нормално нещо. На запад. Затова било добре да възприемем този подход.

Тогава си помислих, че е наистина супер като подход, но кой ли пък ще плаща, за да чете блог, пък било то и еднократно дарение? Не забравих тази среща и доста често след това си мислих по въпроса.


Годината е 2019.
АЗ плащам, за да чета съдържание, което намирам за полезно и стойностно за мен.
Минали са години, в които съм разбрала и съм се научила на подкрепа. И колко важна е тя, дори, когато е минимална, за да се случват хубави неща. Свикнала съм да давам палец нагоре и да потупвам по рамото онлайн проекти на много готини хора с 1 клик, зад който стои символична сума, но знам, че е от помощ.
А и вече не е толкова странно да видиш бутона „Подкрепи“ или „Абонирай се“ в различни видове медии*, нали?


2020.
Никога не съм си представяла, че някога ще съм от другата страна.
Обаче си обичам блога, обичам си Фабриката и искам да продължа да пиша! Много да пиша, много да съм активна и пак да правя обучения и консултации за творци и да се срещам с все повече от вас.

Ако някога съм ти помогнала със съвет или препоръка и си останал доволен, или пък си открил тук или в социалните ми канали съдържание, което намираш за различно и полезно, то тогава можеш.. да ми купиш едно кафе в Ko-Fi.

А аз ще си представям, че е чай, защото кафе не пия. 🙂

СТАНИ МОЯТ СУПЕРГЕРОЙ, защото с твоята подкрепа:
ще мога да покрия разходите за хостинг и домейн, както и всякакви технически неща около поддръжката на сайта. Но най-вече ще ме мотивираш да продължавам. Да правя още повече търсения, сравнения и всякакви проучвания, за да имаш на едно място качествена и нова информация, която заслужаваш.
И всичко това е в подкрепа на малките творчески бизнеси и местни автори! Клик тук.

Ако предпочиташ, подкрепа за блога приемам и в Revolut.

Б Л А Г О Д А Р Я!
Цветомира


Платформата Ko-Fi не изисква регистрация, а само да имаш PayPal. Можеш да избереш да направиш еднократно или месечно дарение.

Реших се на тази крачка, след като разбрах за Ko-Fi от Симона от Zero Waste Sofia и си поговорихме накратко по темата с поискаването и даването. Ако не сте попадали досега в блога й или на картата с Чешмите на България, кликайте бързо.

*Блогът е твоята частна медия. Ето и добро четиво по темата.